Constanţa: O aeronavă privată a suferit o avarie la aterizarea pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Publicat: 16 iul. 2022, 17:31, de Aurel Drăgan, în ACTUALITATE , ? cititori
Constanţa: O aeronavă privată a suferit o avarie la aterizarea pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu

O aeronavă ce aparţine unui operator privat străin a suferit o defecţiune, sâmbătă, în momentul aterizării pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, fără a se înregistra victime şi fără perturbarea traficului aerian, au informat reprezentanţii aeroportului.

„În data de 16.07.2022, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa, a avut loc un accident minor de aeronavă, fără victime. Aeronava de tip Kitfox, aparţinând unui operator privat străin, efectua un zbor pe ruta Tuzla – Mihail Kogălniceanu, iar după momentul aterizării, la ora 07,42, aeronava a efectuat o întoarcere la 180 de grade pe pistă, cedând o jambă a aterizorului principal”, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu.

Conform sursei citate, aeronava avariată a fost scoasă rapid de pe pistă. Pilotul, cetăţean străin, este în afara oricărui pericol.

„Autorităţile aeroportuare au intervenit rapid pentru înlăturarea aeronavei avariate de pe pista de aterizare – decolare şi redeschiderea acesteia pentru traficul aerian. Pilotul, cetăţean străin, se află în afara oricărui pericol. (…) În urma acestui eveniment, traficul aerian de pe aeroport nu a fost perturbat”, se precizează în comunicat.

Investigaţiile autorităţilor competente în acest caz sunt în derulare.

„La aeroport s-au prezentat organele de cercetare penală şi reprezentanţii Autorităţii de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, investigaţiile fiind în curs de desfăşurare”, au informat reprezentanţii Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu.