Bobby Păunescu: Liniștea dintre români și maghiari e perturbată de indivizi îndoielnici

Publicat: 01 aug. 2022, 21:00, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
Bobby Păunescu: Liniștea dintre români și maghiari e perturbată de indivizi îndoielnici

Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, a declarat că premierul Ungariei, Viktor Orban, nu mai are ce să caute în România, după discursul pe care l-a susținut recent la Băile Tușnad. Păunescu a criticat autoritățile române, mai ales Ministerul de Externe, pentru că au reacționat cu întârziere la declarațiile lui Orban.

„Mi s-au părut întârziate reacțiile din partea României. Aici mă refer la Ministerul Afacerilor Externe, care a reacționat a doua zi după ce am amendat noi în emisiuni derapajul lui Viktor Orban.

Maghiarii din România și mulți dintre reprezentanții lor au amendat această declarație a lui Viktor Orban. Înțeleg șipoziția premierului Nicolae Ciucă, care spune că trebuie să păstrăm calmul și să nu escaladăm, dar lucurile astea funcționează atât timp cât nu e atinsă integritatea teritorială a României și prin vorbe.

În mod normal, când cei de la tribuna acelui eveniment au spus ce au spus, legat de integritatea teritorială a României, atunci cei care securizau evenimentul trebuiau să oprească evenimentul, să oprească microfoanele și îl escorteze pe Orban la graniță. Nu există altă variantă!”, a declarat Păunescu, în cadrul unei ediții speciale de Talk B1, pe B1 TV.

„Viktor Orban nu mai are ce să caute în România!”

Acesta a mai afirmat că liniștea dintre români și maghiari e „perturbată de către indivizi îndoielnici, deosebit de corupți, despre care planează suspiciunea că au luat un milion de mărci de la ruși”.

Viktor Orban nu mai are ce să caute în România! Vor fi câteva țări din jurul României care îl vor declara persona non grata. Această școală de vară (de la Băile Tușnad), dacă era pacifistă și unea românii de etnie maghiară cu românii, era bine. Dar nu a respectat programul evenimentului.

Guvernul și Parlamentul României trebuie să ia atitudine. Au fost poziții în presa din SUA, în care opinia publică americană nu înțelegea reacția târzie a Bucureștiului.

Transilvania înseamnă Romania. Este inimia țării noastre! Ce vor, să cucerească o țară?”, a mai spus Bobby Păunescu.