Din martie, rușii au pierdut de 100 de ori mai mult teritoriu ucrainean decât au câștigat

Publicat: 25 aug. 2022, 09:27, de Cezar Amariei, în Internațional , ? cititori
Din martie, rușii au pierdut de 100 de ori mai mult teritoriu ucrainean decât au câștigat

De la jumătatea lunii martie, rușii au pierdut controlul asupra mai multor teritorii ucrainene, în mărime totală ce depășesc suprafața Danemarcei. În schimb, au reușit să ocupe teritorii noi de mărimea Andorrei, adică doar un procent din ceea ce au pierdut.

„De când forțele ruse au reluat operațiunile ofensive, după o pauză, pe 16 iulie, trupele ruse au cucerit aproximativ 450 kilometri pătrați de teritoriu nou, care este aproximativ egal cu zona Andorrei. Trupele ruse au pierdut însă aproximativ 45.000 de km pătrați de teritoriu din 21 martie – o suprafață mai mare decât Danemarca”, transmite Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW)).

Potrivit ISW, forțele ruse au efectuat atacuri la sol limitate la sud-vest și sud-est de Izyum, la nord-est și la sud de Bakhmut, la vest și sud-vest de Donețk. Rușii au făcut, de asemenea, un atac la sol limitat în nord-vestul regiunii Herson.

Anterior, ISW a raportat că rușii nu ar fi, probabil, în măsură să aloce suficiente resurse pentru orice operațiune ofensivă și nu ar fi capabili să cucerească mai mult teritoriu în următoarele luni, cu excepția cazului în evenimentele se desfășoară într-un mod „imprevizibil”.