Gică Popescu i-a făcut praf pe tricolori: „Nu văd potenţial de a face ceva. E vai de noi”

Publicat: 05 sept. 2022, 22:28, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Gică Popescu i-a făcut praf pe tricolori:
Gheorghe Popescu

Gheorghe Popescu a vorbit despre naţionala de fotbal a României. Fostul mare international nu crede că „tricolorii” vor putea câştiga meciurile din Liga Naţiunilor cu Finlanda şi Bosnia-Herţegovina.

E o ruşine ce s-a întâmplat în Giuleşti (n.r. – în meciul cu Muntenegru, scor 0-3). Cred că e prima dată când naţionala pierde împotriva unei echipe mici la o diferenţă atât de mare (n.r. – România a mai pierdut cu Lituania, la Cluj, scor 0-3). Suntem atât de jos, încât mi-e greu să cred că lucrurile vor lua o întorsătură atât de mare încât să înregistrăm două victorii. Nu văd potenţial de a face ceva. Eu sunt optimist, dar acum nu avem speranţe. Nu triumfăm în această grupă şi e vai de noi. Trebuie să stăm două-trei ore să vorbim despre ce jucători ar putea veni la echipa naţională. Jucătorii care au formă trebuie puşi într-un anumit context la naţională, cu personalitate, cu spirit. Eu, primul lucru pe care l-am spus la meciurile trecute, e că aceste lucruri nu s-au întâmplat. Poate pierzi pentru că adversarul e mai bun, dar nici măcar spirit? Să nu ai spirit la echipa naţională? Atitudine? Dacă nu ai atitudine şi spirit, nu ai ce să faci. E o chestie individuală, dacă jucătorii vin la echipa naţională şi nu simt tricoul… . Trebuie să simtă tricoul echipei naţionale”, a spus Gică Popescu, la Prima Sport 1.

România va întâlni la 23 septembrie reprezentativa Finlandei, iar la 26 septembrie va evolua cu Bosnia-Herţegovina, în grupa 3 din Liga Naţiunilor.

În primele meciuri, tricolorii au fost învinși de Muntenegru (0-2 şi 0-3), de Bosnia (0-1) şi a învins Finlanda cu 1-0.