Grindeanu a discutat cu omologul său din Lituania despre necesitatea unor linii de aprovizionare pe zona estică a UE

Publicat: 30 sept. 2022, 15:01, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
Grindeanu a discutat cu omologul său din Lituania despre necesitatea unor linii de aprovizionare pe zona estică a UE
Sorin Grindeanu si omologul din Lituania

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a analizat, alături de omologul său din Lituania, Marius Skuodis, nevoia comună de a identifica noi rute de transport şi de a le dezvolta pe cele existente, astfel încât să se poată asigura liniile de aprovizionare necesare pe zona estică a Uniunii Europene.

„Alături de Marius Skuodis, ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor din Lituania, am analizat nevoia comună de a identifica noi rute de transport şi de a le dezvolta pe cele existente, astfel încât să putem asigura liniile de aprovizionare necesare pe zona estică a Uniunii Europene. Am subliniat rolul deosebit de important al Portului Constanţa, ca poartă de intrare în Uniunea Europeană, a fluxurilor de mărfuri dinspre Asia şi interesul de a utiliza, cu o mai mare frecvenţă, transportul multimodal”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Transporturilor a subliniat că „putem astfel să combinăm transportul naval maritim şi fluvial (pe Dunăre) cu transportul feroviar şi cu cel rutier”.

„În acest sens, am convenit să identificăm noi posibilităţi de colaborare în domeniul feroviar între companiile de profil din cele două state”, a precizat ministrul.