Simona Halep s-a dopat! Anunțul oficial al Sports Revolution

Publicat: 03 nov. 2022, 11:14, de Vlad Stefan Orjan, în SPORT , ? cititori
Simona Halep s-a dopat! Anunțul oficial al Sports Revolution

Simona Halep este acuzată oficial de dopaj la US Open. Campioana are 20 de zile să conteste actul de acuzare sau să încheie un acord de recunoaştere.

Faza de investigaţie a luat sfârşit la tribunalul independent Sports Revolution. De acum înainte, Simona Halep are la dispoziţie cele 20 de zile să conteste actul de acuzare sau să încheie un acord de recunoaștere.

Sportiva româncă ar putea beneficia de o sancțiune mai mică dacă încheie un acord de recunoaștere, ceea ce ar însemna că îi va reduce sancțiunea de la 4 ani la 3 ani de suspendare din lumea tenisului.

,,Sports Revolution, este de fapt tot un soi de tribunal independent cu toate că el este organizat sub forma unei neorganizații guvernamentale, este un ONG independent. Prima contestație va veni la Sports Revolution, în care va contesta decizia de suspendare și după care dacă nu este mulțumită, ea poate să facă apel la TASS și acolo are din nou posibilitatea să aleagă un arbitru și să se judece”, a spsus membrul Diviziei Antidoping a TAS, Cristian Jura, pentru sptfm.ro.

Nu se vor recolta alte probe antidoping decât cele inițiale

,,Nu se vor mai recolta alte probe. Sunt doar proba A și B care au fost analizate deja, deci din acest punct nu o să se mai întâmple nimic”, a mai declarat Cristian Jura, pentru aceeași sursă citată.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost testată pozitiv la testele antidoping de la US Open, la Roxadustat, o substanţă care ajută la mai buna oxigenare a sângelui.