Pregătirea militară în școli! Un general român vorbește despre intenția Rusiei

Publicat: 09 nov. 2022, 08:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Pregătirea militară în școli! Un general român vorbește despre intenția Rusiei

Generalul în retragere Cristian Barbu a comentat recenta intenție a Rusiei de a introduce pregătirea militară în școli! Generalul român a vorbit despre primitivism în concepțiile politico-militare rusești.

Întrebat la un post de televiziune dacă putem spune că recenta intenție manifestată a rușilor de a introduce pregătirea militară în școli reprezintă o recunoaștere a lipsurilor arătate pe câmpul de luptă, generalul român a explicat: „Nu, cred că este o întoarcere în timp.

Nu știu, dumneavoastră sigur nu ați prins «Șoimii Patriei» când făceau antrenamente în România, eu sigur am prins. «Șoimii Patriei» făceau antrenamente cu o pușcă mică de lemn, vizavi de ce urmau să facă atunci când deveneau pionieri, mai târziu UTC-iști ș.a.m.d”.

Pregătirea militară în școli! Ce arată Rusia

Genralul român în retragere evidențiază că lucrurile sunt în cu totul altă parte și Rusia, și prin această decizie, arată cât primitivism este în continuare în conducerea acestui stat și în concepțiile politico-militare rusești.

În ziua de astăzi se discută despre tehnologizare, am discutat și în studiourile dumneavoastră despre inteligența artificială, iată, drone, rachete sofisticate, eu știu, informația care zboară pe deasupra noastră și nu o vezi, dar o simți și o percepi, tot felul de submarine care se conduc aproape singure și ați văzut ce efecte au, deci lucrurile sunt în altă parte.
Nu trebuie să înveți să tragi cu Kalașnikovul în școală, nu este marele rezultat din punct de vedere militar, mai ales că atunci când vrei să faci un lucru serios, apăi poți să îl faci în timp scurt, intens și cu rezultate extraordinare, nu neapărat pornind de la vârsta de 14 ani”, a adăugat Cristian Barbu pe B1 TV.
Intenția Rusiei: Ce se dorește cu pregătirea militară în școli

Șeful Statului Major General din Rusia vrea ca în școli să fie introdusă pregătirea militară în ultimii doi ani de studiu. Propunerea vine după ce numeroase înregistrări video apărute pe internet au arătat că tinerii recrutați pentru război au ajuns pe front fără nicio pregătire.

Intitulată „Pregătire militară de bază”, noua disciplină ar urma să fie introdusă în ultimii doi ani de studiu ai învățământului secundar general sau ai celui secundar professional. Va fi materie obligatorie, după cum a propus șeful Statului Major General din Rusia, Valeri Gherasimov, notează The Guardian care citează cotidianul rus Izvestia.

Oficialul rus i-a transmis această propunere inițial ministerului Apărării, care a anunțat că susține proiectul, apoi i-a scris unui lider al Parlamentului Rus, Serghei Mironov.

Parlamentarii ruși sunt gata să susțină această inițiativă și spun că elevii vor deprinde nu doar competențe militare de bază, ci vor învăța și cum să acorde primul ajutor și să se orienteze în spațiu.

Recalificare profesională la ruși

Pentru pregătirea militară a elevilor e nevoie însă de personal calificat. Ziarul Izvestia scrie că  personalul existent din școli va urma o recalificare profesională pentru a ține astfel de cursuri, iar dacă va fi nevoie vor fi recrutați instructor și din rândul angajaților din armată.

Într- scrisoare adresată lui Serghei Mironov, șeful fracțiunii Rusia Justă – Pentru Adevăr,  Gherasimov, notează că „ținând cont de relevanța problemei examinate, propunerea de a introduce disciplina «Pregătire militară de bază» la nivelul învățământului secundar general și secundar profesional ca fiind obligatorie pentru studiu, desigur, merită atenție și este susținută”.

„Noua materie” ar trebui predată în ultimii doi ani de studiu, „în cel puțin 140 de ore pe an”, susține înaltul oficial rus. Pentru ca „pregătirea elevilor să fie un succes” este recomandă „recalificarea profesională a personalului existent”.

Au fost trimiși pe front foarte mulți recruți fără nicio pregătire

În cazul în care este necesar, personal suplimentar, se propune „recrutarea acestuia din rândul cetățenilor care au servit anterior în baza unui contract în funcții de ofițeri sau personal militar”. Introducerea instrucţiei militare elementare în școală ar rezolva mai multe probleme.

După mobilizarea parțială ordonată de Vladimir Putin, au fost trimiși pe front foarte mulți recruți fără nicio pregătire militară și fără vreo instruire prealabilă. În înregistrările apărute pe internet au apărut tineri care nu știau cum să folosească o armă.