Capitala care a raportat un nivel al poluării de 20 de ori mai mare decât cel normal: Cum sunt afectați pacienții Covid-19

Publicat: 10 nov. 2020, 22:30, de Raluca I. Heroiu, în Internațional , ? cititori
Capitala care a raportat un nivel al poluării de 20 de ori mai mare decât cel normal: Cum sunt afectați pacienții Covid-19

Poluarea are efecte negative și asupra pacienților infectați cu Covid-19. Situația este alarmantă în Dew Delhi din cauza faptului că în capitala Indiei se confruntă cu niveluri alarmante de poluare.

Panica este cu atât mai mare cu cât India este a doua cea mai afectată țară de pandemia de coronavirus.

New Delhi se confruntă în prezent cu cel mai grav episod de poluare din ultimii ani, orașul depășind nivelul de poluare de 20 de ori față de limita maximă admisa.

Capitala Indiei se confruntă cu unul dintre cele mai grave episoade de poluare atmosferică din ultimii ani.

Medicii avertizează că locuitorii din New Delhi sunt amenințață în același timp și de epidemia de coronavirus dar și de poluare.

Conform Reuters, nivelul de poluare din New Delhi a crescut după ridicarea restricțiilor.

Conform datelor Guvernului, nivelul de poluare din Delhi s-a menținut timp de cinci zile la peste 400, scara fiind de maxim 500.

În indicele de calitate a aerului, care a fost foarte crescut în New Delhi, sunt incluse și particulele fine de PM2,5. Acestea pot provoca afecţiuni cardiovasculare şi respiratorii, inclusiv cancer pulmonar. Aceste particule prezintă un risc deosebit pentru pacienții diagnosticați cu Covid-19.