Ce caută românii pe internet: Facebook, mailuri, presă

Publicat: 10 nov. 2020, 17:45, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
Ce caută românii pe internet: Facebook, mailuri, presă

În primul rând stau pe rețelele de socializare și scriu mailuri, acestea fiind cele mai populare activități ale celor care intra zilnic sau săptămânal pe net. Parte bună este că 55% citesc publicațiile de știri, ceea ce înseamnă că nu se informează doar din Facebook.

Un studiu realizat de Reveal Marketing Research a căutat să afle ce activități au cei care stau pe net într-o săptămână obișnuită. Platformele de socializare sunt o țintî pentru 83% dintre respondenți, cu un procent mai mare (89%) pentru tinerii profesioniști și mai redus (82%) pentru pensionari.

Printre preferințele pensionarilor se află și publicațiile de știri, cu o proporție de 76%. Revistele și ziarele sunt preferate în proporție de 60% și de către maturii fără partener, în timp ce verificarea emailurilor este o activitate preferată de tinerii profesioniști în procent de 83%.

Doar un sfert (26%) dintre respondenți au indicat că lucrează de acasă sau urmează cursuri online.

Tot mai mulți pensionari descoperă internetul

O deschidere a pensionarilor către mediul online se vede și din faptul că patru din zece ascultă muzică de pe internet. Printre mileniali procentul este de 69%, iar printre tinerii profesioniști de 61%. Cifrele sunt asemănătoare în cazul tinerilor și în ceea ce privește vizionarea de filme, în timp ce familiile tradiționale se uită la filme în proporție de doar 39%.

Pandemia a modificat comportamentul online în ceea ce privește cumpărăturile, cu 43% dintre respondenți afirmând că au făcut cumpărături online în ultima săptămână. Plata facturilor online se face de către 45% dintre respondenți, cu un procent mai mare în rândul pensionarilor, de 54%. Tot 45% este și procentul celor care folosesc aplicații bancare.

Studiul a fost realizat prin intermediul computerelor pe 1.017 persoane de peste 18 ani din mediul urban și rural, eșantion reprezentantiv la nivel național.