Republica Moldova – România 0-5. Victorie la scor pentru elevii lui Edward Iordănescu, în amicalul prieteniei

Publicat: 20 nov. 2022, 23:45, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Republica Moldova - România 0-5. Victorie la scor pentru elevii lui Edward Iordănescu, în amicalul prieteniei

Echipa naţională de fotbal a României a învins reprezentativa Republicii Moldova cu scorul de 5-0, duminică seara, pe Stadionul Zimbru din Chişinău, într-un meci amical.

Oaspeții au deschis scorul prin Moruţan, în minutul 9, cu un şut la vinclu din interiorul careului. În minutul 40, Drăguş a dus scorul la 2-0 pentru reprezentativa României, cu un şut de la 16 metri.

După pauză, gazdele au atacat mai mult, dar tot elevii lui Edward Iordănescu au fost cei care au marcat. Cicâldău a punctat în minutul 61, dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri.

Debutantul Daniel Paraschiv a obținut penalty la prima sa atingere a mingii, după ce a fost faultat de Armaş. Atacantul legitimate la FC Hermannstadt a transformat lovitura de pedeapsă, dictate în minutul 71. Rus a închis tabela, cu două minute înainte de final.

Imnurile au fost interpretate de Cristofor Aldea-Teodorovici împreună cu Simona, iar formaţia Zdob şi Zdub împreună cu Fraţii Vasile şi Vitalie Advahov au întreţinut atmosfera pe stadion, înaintea partidei.

Au evoluat echipele:

Republica Moldova: Celeadnic – S. Plătică (Revenco 46), Dumbrăvanu (Iovu 46), Bolohan, Armaş, Reabciuk – Raţă, Ioniţă (M. Plătică 75) – Postolachi (Caimacov 61), Moţpan (Stînă 75), Damaşcan. SELECŢIONER: Serghei Clescenco

România: Târnovanu – C. Manea (Pantea 69), Ad. Rus, Burcă (Drăguşin 69), Opruţ – Olaru, Băluţă, Cicâldău (N. Păun 77) – Moruţan (Sefer 62), Puşcaş (D. Paraschiv 69), Drăguş (M. Ştefănescu 62). SELECŢIONER: Edward Iordănescu

Arbitri: Yasar Kemal Ugurlu – Ali Saygin Ogel, Abdullah Ozkara (toţi din Turcia) – Roman Jitari (Moldova)