Secretar de Stat din Transporturi: „Austria să iasă din Schengen!”

Publicat: 07 dec. 2022, 17:17, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Secretar de Stat din Transporturi:

Poziția Austriei asupra aderării României la Schengen, provoacă ca mai mulți români să boicoteze Austria. Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, a declarat că susține ieșirea Austriei din Schengen.

Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, a făcut publică opinia sa dură față de opunerea Austriei la aderarea României în Schengen.

„Austria să iasă din Schengen!

În privința aderării României la Schengen, așa cum au declarat și colegii mei din Guvern, problemele de migrație cu care se confruntă Austria nu pot fi imputate României. Țara noastră îndeplinește toate condițiile pentru aderare și are rapoarte tehnice pozitive.

Mai mult, conform Frontex, migrația ilegală a scăzut în România. Toate cifrele și argumentele sunt de partea noastră, iar toate statele membre ne susțin în ceea ce privește aderarea țării noastre la Schengen, mai puțin Austria.

𝗗𝗿𝗲𝗽𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗲𝗮 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗲𝗶! 𝗜𝗮𝗿 𝗱𝗮𝗰𝗮 𝗔𝘂𝘀𝘁𝗿𝗶𝗮 𝗮𝗿𝗲 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗯𝗹𝗲𝗺𝗲, 𝗽𝗮𝗻𝗮 𝗹𝗮 𝘂𝗿𝗺𝗮, 𝗱𝗲 𝘀𝗲𝗰𝘂𝗿𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗽𝗿𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗳𝗿𝗼𝗻𝘁𝗶𝗲𝗿𝗲, 𝗮𝘁𝘂𝗻𝗰𝗶 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗰𝗲𝗮 𝗺𝗮𝗶 𝗯𝘂𝗻𝗮 𝘀𝗼𝗹𝘂𝘁𝗶𝗲 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝘀𝗮 𝗶𝗮𝘀𝗮 𝗱𝗶𝗻 𝗦𝗰𝗵𝗲𝗻𝗴𝗲𝗻. 𝗦𝘂𝘀𝘁𝗶𝗻 𝗶𝗲𝘀𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗔𝘂𝘀𝘁𝗿𝗶𝗲𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗦𝗰𝗵𝗲𝗻𝗴𝗲𝗻! 𝗔𝗿 𝗳𝗶 𝗰𝗲𝗮 𝗺𝗮𝗶 𝗯𝘂𝗻𝗮 𝗰𝗮𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗲 𝗮 𝗺𝗶𝗴𝗿𝗮𝘁𝗶𝗲𝗶 𝗶𝗹𝗲𝗴𝗮𝗹𝗲 𝗰𝗮𝘁𝗿𝗲 𝗔𝘂𝘀𝘁𝗿𝗶𝗮! 𝗦𝗶 𝗰𝗿𝗲𝗱 𝗰𝗮 𝘀𝗶 𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰, 𝗼 𝗮𝘀𝘁𝗳𝗲𝗹 𝗱𝗲 𝗶𝗱𝗲𝗲 𝗹-𝗮𝗿 𝗮𝗷𝘂𝘁𝗮 𝗽𝗲 𝗰𝗮𝗻𝗰𝗲𝗹𝗮𝗿 𝗶𝗻 𝗶𝗻𝗰𝗲𝗿𝗰𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗮 𝗿𝗲𝗰𝘂𝗽𝗲𝗿𝗮 𝗱𝗶𝗻 𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗼𝗿𝗮𝘁…”, a spus Ionel Scrioșteanu.

Austriecii se opun chiar și în ultimul moment

Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, rămâne decis să folosească dreptul de veto împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen, anunță publicația austriacă Kleine Zeitung. La rândul său, cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat, marți, că Austria se opune integrării României în spațiul Schengen.

Austria face jocurile Moscovei 

Singura ţară care se opune aderării României la Schengen, Austria, este unul dintre statele UE apropiate de Moscova, relație care durează de decenii și care este generată, în mare parte, de dependența de gazele rusești.

Mâine este o zi decisivă pentru aderarea României la Schengen

Dosarul privind aderarea României la Spațiul Schengen se află pe ordinea de zi a consiliului JAI de joi, în ciuda opoziției Austriei care și-ar fi dorit scoaterea României și a Bulgariei, dar și păstrarea Croației.