Draga Olteanu Matei este internată la Terapie Intensivă, în stare stabilă

Publicat: 14 nov. 2020, 14:52, de Ziarul Puterea, în ACTUALITATE , ? cititori
Draga Olteanu Matei este internată la Terapie Intensivă, în stare stabilă
Draga Olteanu Matei, în comă

Draga Olteanu Matei a fost stabilizată și este internată în prezent la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Sf. Spiridon din Iași, acolo unde a ajuns în stare gravă, vineri seara.

„Pacienta a fost adusă în urgenţă la Spitalul Sf Spiridon de la Spitalul Piatra Neamţ în UPU. A suferit o hemoragie digestivă superioară, cea mai probabilă cauză fiind tratamentul anticoagulant pe care pacienta îl ia de mai multă vreme pentru o afecţiune cardiovasculară. Este vorba de o pacientă cu afecţiuni cronice cardiovasculare şi endocrine, o pacientă care a fost preluată în urgenţă, unde s-a început terapia. Este la ATI pentru Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie. A fost tratată, sedată, investigată, este stabilizată în acest moment. Se fac eforturi ca starea ei să devină una stabilă în continuare. La început pacienta a comunicat cu echipa medicală, a dat date despre istoricul medical, despre tratament, apoi pentru investigaţii, pentru endoscopie a fost sedată şi este sub terapie intensivă în continuare”, a precizat Dr. Diana Cimpoeşu, directorul unității medicale, citată de Agerpres.

Draga Olteanu Matei a ajuns vineri seara la Spitalul Sf. Spiridon din Iași în comă după ce a suferit o hemoragie digestivă. După intervenția de urgență a medicilor, actrița a fost testată pentru noul coronavirus, dar rezultatele nu au ajuns încă.

Medicii sunt rezervați în a face pronosticuri privind evoluția stării actriței, având în vedere vârsta și afecțiunile de care suferă.

„Ţinând cont că e pacient vârstnic, cu afecţiuni cardiovasculare, endocrine, gastrointestinale, orele şi zilele următoare sunt foarte importante. Acum este sedată, sub ventilaţie invazivă care necesită sedare şi anestezie generală pentru confortul pacientului”, a spus medicul.