Secretara liderului PSD Maramureș, Gabriel Zetea, arestată pentru trafic de influență

Publicat: 18 dec. 2022, 11:28, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Secretara liderului PSD Maramureș, Gabriel Zetea, arestată pentru trafic de influență
Gabriel Zetea si Rodica Covaci

Rodica Covaci, secretara PSD Maramureș, a fost arestată vineri fiind suspectată de trafic de influență după ce fusese reținută joi pentru 24 de ore.

În urma verificărilor efectuate de către DGA s-a constatat că în cursul perioadei 2017-2022, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a pretins şi a primit diferite sume de bani, totalizând 9.700 euro și 300 lei, de la un număr de șase persoane. Acestea au fost convinse că Rodica Covaci are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Ministerului Apărării Naționale şi Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Baia Mare.

În schimbul banilor, femeia respectivă promitea că îi va determina pe șefii instituțiilor respective ”să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să faciliteze promovarea unor examene de angajare pe posturi de asistent medical, brancardier sau subofiţer, în lipsa pregătirii corespunzătoare a acestor persoane, precum şi să urgenteze îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv să emită acte de identitate, în regim de urgenţă, în lipsa unei programări prealabile”, se menționează în comunicatul DGA.

Trebuie precizat că organizația PSD Maramureș este condusă de către deputatul Gabriel Zetea, fost președinte al CJ Maramureș între 2016 și 2020, care la prima căsătorie a fost cununat de Victor Ponta și Dan Mihalache.

Însă, Zetea a ieșit în evidență la cea de a doua căsătorie din 2019 unde un charter de 20 persoane a aterizat a adus la nuntă pe premierul de atunci Viorica Dăncilă cu soțul, Rovana Plumb cu soțul, Lia Olguța Vasilescu, Eugen Teodorovici, Dragoș Titea, Mihai Busuioc și  Mihai Fifor.