Dublă lovitură pentru Martina Navratilova: cancer la gât și la sân

Publicat: 03 ian. 2023, 10:31, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Dublă lovitură pentru Martina Navratilova: cancer la gât și la sân

Fosta celebră campioană de tenis Martina Navratilova a anunțat, luni, că suferă de două forme de cancer – la gât și la sân – împotriva cărora se pregătește să lupte cu toată puterea, potrivit site-ului WTA, transmite HuffPost.

Această dublă lovitură dură este serioasă, dar încă reversibilă, a anunțat fost sportivă în vârstă de 66 de ani, citată de WTA.

Sper să am un rezultat favorabil. O vreme va fi greu, ”dar o să mă lupt cu tot ceea ce am”, mărturisește fosta jucătoare de tenis numărul unu mondial, cu 59 de titluri de grand șlem (simplu, dublu și dublu mixt), din care 9 Wimbledon, la simplu. Și care a învins cancerul de sân diagnosticat în 2010.

Martina Navratilova, născută în fosta Cehoslovacie, trăiește în SUA. În urma investigațiilor, medicii i-au descoperit un cancer la gât și pe cel de-al doilea, la sân. Ambele cancere au fost detectate în faza întâi de evoluție.

Martina Navratilova va începe tratamentele săptămâna viitoare la New York, potrivit WTA. Așadar, ea nu va putea comenta Open Australian pentru Tennis Channel, așa cu se aștepta. Totuși, ea speră să poată interveni în curând video.

Marea rivală a Martinei care, ulterior, i-a devenit prietenă, Chris Evert, a dezvăluit, în ianuarie 2022, că a fost diagnosticată cu cancer ovarian. Și, în luna mai, Chris declara că boala ei era în remisiune.