DNA: Ex-primarul Daniel Florea, audiat ca martor

Publicat: 19 nov. 2020, 18:22, de Cezar Amariei, în ACTUALITATE , ? cititori
DNA: Ex-primarul Daniel Florea, audiat ca martor
Daniel Florea

Daniel Florea, fostul primar al Sectorului 5, a fost audiat în calitate de martor de procurorii anticorupţie, într-un dosar în care cercetările se desfăşoară in rem.

Calitatea a fost declinată către presă de fostul edil, la ieșirea de la sediul Direcției Anticorupție.

Am fost audiat într-un dosar în calitate de martor. Cercetările se desfăşoară in rem. Nu am decât calitatea de martor. Am dat toate lămuririle necesare, am răspuns la toate întrebările care mi s-au pus, nu ştiu să vă zic altceva în plus”, a spus Florea. Acesta nu a precizat ce anume vizează Ancheta.

Într-o postare făcută pe 15 aprilie 2020, filiala PLUS acuza ilegalități în instituții din subordine, oferind și un exemplu.

DNA începe să verifice actele de corupție din Primăria Sectorului 5.

Am semnalat în nenumărate rânduri că primăria obligă directorii din unitățile de învățământ din sectorul nostru să încheie contracte cu anumite firme dar și cum primarul întreține relațiile cu directorii de școli prin cadouri foarte scumpe (pixuri de 200€).

Un astfel de caz a avut loc și la Școala nr. 150 din Sectorul 5, unde doamna director Zanfir Carmen Elena, în baza strânselor relații cu Daniel Florea, a cerut și primit șpagă (comision) pentru lucrările de amenajare a școlii și a altor imobile.

DNA a organizat un flagrant, și astfel doamna este la audieri în vederea emiterii unui mandat de reținere”, se arată în postarea făcută de PLUS Sector 5.