Spargere la sediul CJAS Galați. Este a 3-a instituție publică din oraș „călcată” de hoți

Publicat: 27 ian. 2023, 14:31, de Sorin Costea, în ACTUALITATE , ? cititori
Spargere la sediul CJAS Galați. Este a 3-a instituție publică din oraș „călcată” de hoți
CJAS Galati

Polițiștii din Galați sunt în căutarea unor hoți care în cursul nopții au spart sediul Casei Județene pentru Asigurări de Sănătate (CJAS) Galați și care ar putea fi și autorii recentei spargeri a sediului Consiliului Județean (CJ) Galați, întrucât modul de operare a fost identic, escaladarea și pătrunderea în clădire printr-o fereastră termopan, care a fost forțată.

Agenții de la Secţia 5 de Poliţie din Galaţi au fost sesizați de către dispeceratul unei societăţi de pază cu privire la faptul că la puțin timp după miezul nopții persoane necunoscute au forţat un geam și au pătruns în sediul CJAS Galaţi, de pe strada Mihai Bravu.

După ce echipa de intervenție de la Secția 5 a constatat situația, a fost constituită o echipă formată din poliţişti de la Biroul „Investigaţii Criminale” şi specialişti de la Serviciul Criminalistic din  cadrul IPJ Galați, care au efectuat cercetarea la faţa locului.

Din verificările preliminare s-a stabilit faptul că în cursul nopţii, în jurul orei 00:36, persoane necunoscute au forţat un geam termopan de la parterul clădirii şi au pătruns în interior prin escaladare. Au fost răvăşite bunurile din mai multe birouri precum şi din casierie”, au precizat reprezentanții IPJ Galați.

Vineri dimineața, după verificarea birourilor răvășite de hoți, s-a stabilit că aceștia au furat o sumă de aproximativ 2.000 de lei sub forma unor tichete de combustibil, găsită în fișetul unui angajat și alți aproximativ 130 de lei, găsiți în alt fișet.

Hoții au avut grijă ca imediat după pătrunderea în clădire să reorienteze camerele de supraveghere pentru a nu fi filmați. De asemenea, se pare că au evitat zonele în care se aflau senzori de mișcare.

Inițial a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de tentativă la furt calificat, încadrare care ar putea fi schimbată în furt calificat după constatarea sumelor de bani sau a altor bunuri furate.

Este a treia instituție publică din Galați „călcată” de hoți

Noua spargere s-a produs la exact o lună după ce pe 27 decembrie 2022 a avut loc spargerea unuia din sediile CJ Galați.

Atunci, tot firma de pază a anunțat Secţia 1 Poliţie Galaţi că mai multe birouri au uşile deschise, iar bunurile din interior sunt răvăşite. De la sediul CJ Galați nu a fost furat nimic.

Cu o lună mai înainte, pe 17 noiembrie 2022, angajaţii societăţii Apă Canal SA Galaţi au avut supriza să constate că în cursul nopții le-au fost devastate birourile de hoţi. La acea spargere, hoții s-au ales cu 50 de lei, pe care i-au găsit într-un sertar.