Victor Pițurcă a fost reținut de DNA. Acuzațiile vizează un contract de 11 milioane de lei

Publicat: 30 ian. 2023, 13:47, de Cezar Amariei, în SPORT , ? cititori
Victor Pițurcă a fost reținut de DNA. Acuzațiile vizează un contract de 11 milioane de lei

Fostul fotbalist și selecționer al naționalei de fotbal a României a fost audiat și ulterior reținut de procurorii DNA. Din primele informații, ar fi vorba de un dosar ce vizează achiziția unor măști de protecție neconforme, în valoare de 11 milioane de lei.

Conform unor surse citate de Digi24, cercetarea vizează o firmă controlată de fiul lui Victor Pițurcă, ce le-a adus din China și livrat către compania armatei, Romarm.

Pițurcă ar fi cercetat deoarece ar fi convins șefii din armată să dea contractul fiului său. Și directorul general al Romarm, Gabriel Țuțu, ar fi fost reținut în același dosar.

Problemele lui Pițurcă cu DNA

Nu este prima dată când fostul fotbalist și selecționer are de-a face cu DNA.

În urmă cu opt ani, plîngerea formulată de FC Universitatea Craiova împotriva selecţionerului Victor Piţurcă şi a opt componenţi ai comisiilor FRF  a fost trimisă la DNA, de un judecător al Curţii de Apel Bucureşti (CAB).

„Trimite cauza la Direcţia Naţională Anticorupţie, în vederea începerii urmăririi penale şi efectuarea de cercetări privind faptele reclamate de petentă”, anunța la acea dată Curtea de Apel Bucureşti.

Adrian Mititelu a declarat pentru Mediafax că decizia Curţii de Apel este normală deoarece Piţurcă şi componenţii comisiilor jurisdicţionale din cadrul FRF se fac „vinovaţi de abuz în serviciu”.

„Era normal ca apelul noastru să fie acceptat, instanţa a dispus începerea urmăririi penale. Piţurcă şi ceilalţi opt membri sînt vinovaţi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. În plus, ei vor fi judecaţi şi pentru iniţiere şi constituire de grup organizat. Se va vedea la final că noi avem dreptate în acest caz”.

Adrian Mititelu a făcut plîngere penală împotriva lui Victor Piţurcă şi a celor opt componenţi ai Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor şi ai Comisiei de Recurs din cadrul FRF, fiind nemulţumit de deciziile acestor instanţe sportive care l-au obligat la plata a aproximativ 7 milioane de euro către actualul selecţioner drept compensaţii pentru ruperea unilaterală a contractului de muncă.