La un an de la infecția Covid-19, aproape 70% din pacienți prezintă insuficiențe ale organelor interne

Publicat: 10 mart. 2023, 10:00, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
La un an de la infecția Covid-19, aproape 70% din pacienți prezintă insuficiențe ale organelor interne

Medicii britanici au monitorizat starea organelor interne ale pacienților după un an de la diagnosticarea cu Covid-19. Și la majoritatea pacienților au descoperit insuficiența unuia sau a mai multor organe interne.

Coronavirusul a infectat milioane de persoane din toată lumea. Respirație dificilă, oboseală, tulburări cognitive sunt câteva din numeroasele simptome care au fost observate la pacienții diagnosticați cu Covid-19.

Medicii britanici din mai multe spitale din cadrul NHS (National Health Service)  au monitorizat 331 de pacienți bolnavi de Covid-19 timp de un an. Obiectivul: efectuarea mai multor IRM pentru a verifica starea de sănătate în general și în special a organelor interne.

La finalul acestor investigații, medicii au ajuns la concluzia că 69% din pacienții monitorizați cu Covid long aveau unul sau mai multe organe suferinde.

Medicii au efectuat investigații IRM pentru a analiza inima, plămânii, rinichii, ficatul, pancreasul și splina pacienților, în majoritatea femei, infectați între aprilie 2020 și august 2021, adică în primele două valuri ale epidemiei.

Toți pacienții prezentau probleme de sănătate ca urmare a infecției cu coronavirusul la începutul monitorizării: 69% dintre ei aveau un organ afectat de virus și 23% aveau mai multe organe afectate ușor spre moderat.

Medicii sunt de  părere că sunt necesare noi studii pentru aprofundarea concluziilor.