Senzori pe dinți care monitorizează starea de sănătate

Publicat: 16 mart. 2023, 20:02, de Magda Marincovici, în SOCIAL , ? cititori
Senzori pe dinți care monitorizează starea de sănătate

O companie americană specializată în fabricarea de dispozitive medicale a realizat un senzor de ”diagnostic salivar”, implantat pe dinți pentru a supraveghea starea de sănătate.

Acest cip microscopic este instalat pe un molar și permite monitorizarea  continuă a salivei persoanelor care au montat acest dispozitiv. Obiectivul acestuia este de a îmbunătăți diagnosticele și a controla mai eficace starea de sănătate a persoanelor care folosesc acest dispozitiv, transmite 20 Minutes.

Saliva, un lichid incredibil pentru diagnostic

Producătorul acestui dispozitiv, Lura Health, s-a focalizat pe salivă, deoarece este un excelent indicator în privința sănătății buco-dentare, dar și în privința stării generale de sănătate. Cu ajutorul salivei se pot detecta cancere, chiar maladia Alzheimer.

Saliva este un lichid incredibil pentru diagnostic și a fost folosită pentru a testa peste 1.000 de probleme de sănătate.

În etapa următoare, Lura Health va face demersuri pentru a obține undă verde din partea Food and Drug Administration (FDA), autoritatea americană responsabilă pentru testele clinice, în vederea comercializării acestui dispozitiv în următoarele 1-18 luni.