Klaus Iohannis, criticat de Băsescu: A vrut Arcul de Triumf doar pentru el. Nu a înţeles că el nu poate înlocui nici armata şi nici poporul

Publicat: 01 dec. 2020, 22:00, de Mădălina Bălăceanu, în POLITICĂ , ? cititori
Klaus Iohannis, criticat de Băsescu: A vrut Arcul de Triumf doar pentru el. Nu a înţeles că el nu poate înlocui nici armata şi nici poporul
Traian Băsescu, fost președinte al României

Fostul președinte al României Traian Băsescu l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru decizia de a anula parada militară de anul acesta. Băsescu spune că actualul președinte a vrut ca de Ziua Națională Arcul de Triumf să fie doar pentru el.

„Un simbol peste care nu se poate trece – Arcul de Triumf a fost şi este asociat cu Armata României şi cu poporul care îi aplaudă trecere cadenţată. Azi, de Ziua Naţională, Iohannis a vrut Arcul de Triumf doar pentru el. Nu a înţeles că el nu poate înlocui nici armata şi nici poporul. Urât moment al trufiei unui preşedinte”, a scris Traian Băsescu marţi pe Facebook. 

 Băsescu scrie că în cazul în care Ziua Naţională nu a putut fi sărbătorită cu paradă militară și cu românii din cauza pandemiei, atunci discursul preşedintelui putea fi susţinut în faţa Corpului Diplomatic, pe peluza de la Palatul Cotroceni.

„P.S. – Dacă Ziua Naţională nu a putut fi sărbătorită cu o mare paradă militară şi împreună cu poporul, atunci cuvântarea prezidenţială putea fi ţinută în faţa Corpului Diplomatic, pe peluza de la Cotroceni”.