Oficial, Toni Greblă nu mai este prefectul Capitalei

Publicat: 30 mart. 2023, 17:29, de Simona Tanasescu, în News , ? cititori
Oficial, Toni Greblă nu mai este prefectul Capitalei

Diana-Anca Artene a fost numită noul prefect al Capitalei, printr-un ordin al ministrului de interne, Lucian Bode.

Până în prezent, Diana-Anca Artene a fost subprefect al Capitalei.

„Vă informăm că, prin Ordinul ministrului Afacerilor Interne nr. 44 din 29.03.2023, doamna Artene Diana-Anca, subprefect al municipiului Bucureşti, a fost desemnată ca înlocuitor de drept al prefectului municipiului Bucureşti. Atribuţiile prefectului municipiului Bucureşti vor fi exercitate de doamna Diana-Anca Artene, până la ocuparea funcţiei de prefect, potrivit legii”, a anunțat joi, Prefectura Capitalei.

Cine este actualul prefect al Capitalei?

Diana-Anca Artene a ocupat și funcția de secretar UAT la Primăria sectorului 4. A fost și președinte  al Curții de Arbitraj Judiciar și profesor asociat la Universitatea Spiru Haret.

Conform CV-ului acesteia, Diana-Anca Artene a absolvit Universitatea Româno-Americană din București, specializarea Științe juridice – Drept și a obținut și un doctorat în filozofie la Universitatea Liberă Internațională din Moldova.

Cine este Toni Greblă?

Prin hotărârea de Guvern publicată joi în Monitorul Oficial, a încetat mandatul de prefect al lui Toni Greblă. Acesta a fost numit ulterior la conducerea AEP.

Susținut de PSD, Toni Greblă a fost votat marți de Plenul Parlamentului în funcția de Președinte al Autorității Electorale Permanente, pentru un mandat de 8 ani.