Toți oamenii președintelui Barack Obama pentru lupta TikTok împotriva SUA

Publicat: 31 mart. 2023, 09:15, de Florentin Lucaniuc, în Internațional , ? cititori
Toți oamenii președintelui Barack Obama pentru lupta TikTok împotriva SUA

TikTok a angajat trei personalități politico-economice proeminente care să o salveze de la „războiul” pe care îl are cu SUA.

Persoane familiarizate cu această chestiune au declarat pentru ziar că TikTok i-a angajat pe David Bluff și Jim Messina, veterani ai campaniei prezidențiale a lui Barack Obama, precum și pe Xenia Mocha, fosta șefă de comunicații la Walt Disney Company.

În articol se precizează că cei trei l-au ajutat pe CEO-ul TikTok, Xu Zi Qiu, de mai bine de o lună, înaintea unei audieri de pomină din Camera Reprezentanților din SUA, săptămâna trecută.

Odată cu numirea a trei consilieri americani, TikTok, deținută de ByteDance cu sediul la Beijing, se îndreaptă către persoanele care și-au făcut numele în lume printre cele mai proeminente branduri americane.

O purtătoare de cuvânt a corporației a declarat că TikTok a căutat o varietate de opinii înainte de audierea congresului. „De aceea am adus mai mulți oameni.”

Administrația Biden Waves Ban

Wall Street Journal a scris luna aceasta că administrația Biden a cerut ByteDance să-și vândă proprietatea asupra companiei sau să se confrunte cu o potențială interdicție. Guvernul chinez a declarat recent că se va opune oricărei vânzări forțate a TikTok.