Papa Francisc a botezat un bebeluș din clinica de oncologie a Spitalului Gemelli

Publicat: 01 apr. 2023, 10:26, de Magda Marincovici, în Internațional , ? cititori
Papa Francisc a botezat un bebeluș din clinica de oncologie a Spitalului Gemelli

Aflat în spitalul Gemelli din Roma, vineri, papa Francisc a botezat un băiețel, Miguel Angel, de numai câteva săptămâni spitalizat în clinica de oncologie, transmite Vatican News.

Copiii bolnavi din secția Oncologie pediatrică a spitalului Gemelli au avut vineri o vizită surpriză.

Suveranul Pontif a mers la patul fiecărui micuț, dăruindu-le ouă de ciocolată, cărți și rozarii.

Cu această ocazie, papa Francisc a botezat un băiețel cu numele Miguel Angel, venit pe lume în urmă cu câteva săptămâni.  

Potrivit comunicatului serviciului de presă al Sfântului Scaun, papa Francisc s-a adresat personalului medical care, în fiecare zi, contribuie la alinarea durerilor fizice și reducerea temerilor celor care zilnic sunt chemați să depună mărturie despre crucea lui Cristos.

Suveranul pontif și-a exprimat recunoștința față de personalul medical pentru abnegația și spiritul de slujire, dovedite zilnic.

Externarea și revenirea la Vatican

Papa Francisc a fost internat în spitalul Gemelli pentru o bronșită și, din fericire, starea sa de sănătate se îmbunătățește.

Echipa medicală, după evaluarea rezultatelor examenelor efectuate și evoluția clinică favorabilă, confirmă externarea suveranului din spitalul Agostino Gemelli, sâmbătă, 1 aprilie.

Papa Francisc revine la reședința sa de la Vatican, casa Sainte Marthe.