Un băiețel român de 9 ani, ucis în Belgia de mama sa și de concubinul ei

Publicat: 18 apr. 2023, 09:30, de Ovidiu Zară, în ACTUALITATE , ? cititori
<strong>Un băiețel român de 9 ani, ucis în Belgia de mama sa și de concubinul ei</strong>

Potrivit presei belgiene, băiatul, pe nume Raul ar fi fost bătut groaznic pe 31 ianuarie a.c., în jurul orei 4.00, de concubinul mamei, Nicu C. (34 ani), până a murit în chinuri groaznice. Ulterior, cei doi au băgat apoi trupul într-o geantă sport în care au băgat și bolovani și pe care apoi au aruncat-o într-un lac.

Scenele de groază s-au petrecut în prezența surorii băiatului în vârstă de 12 ani, care este martor-cheie în anchetă.

Familia criminală provenea din România și nu era înregistrată în Belgia, iar cei doi asasini ar fi lucrat într-o fabrică de carne din Flandra de Vest.

Anchetatorii spun că băiatul a fost abuzat grav de tatăl său vitreg luni de zile: Raul era adesea bătut cu o centură, iar tatăl său vitreg turna uneori peste el apă rece ca gheața sau chiar apă fierbinte.

Crima a fost ascunsă de mama lui Raul, Ioana M., care a postat periodic după crimă mai multe fotografii cu ea împreună cu Raul și fiica ei în februarie. Abia pe 31 martie și-a schimbat fotografia de profil într-una complet neagră, de doliu, și a scos toate fotografiile online cu tatăl vitreg al băiatului. În schimb, tatăl vitreg, Nicu C., a postat în mod regulat online poze cu el până în luna februarie.

Crima a fost descoperită abia după trei luni, în urma unui schimb ciudat de mesaje între mama micuțului ucis și fratele acesteia aflat în Germania. După acel dialog, fratele femeii a mers la poliția belgiană, iar săptămâna trecută, joi, în baza declarațiilor mamei și a surorii lui Raul, poliția a găsit trupul putrezit al băiatului pe fundul lacului Houtdok, aflat lângă docul portului Gent – un loc popular vara pentru plajă.

Mama criminală a fost arestată în Belgia și pusă sub acuzare pentru agresiune și complicitate la omor, iar în week-end concubinul a fost și el arestat în Olanda, unde fugise după odioasa crimă, a anunțat Parchetul din Flandra de Est.