Ciorba rădăuțeană este celebră: pe locul 12 în ”Topul 100 cele mai bune supe din lume”

Publicat: 19 apr. 2023, 14:30, de Magda Marincovici, în SOCIAL , ? cititori
Ciorba rădăuțeană este celebră: pe locul 12 în ”Topul 100 cele mai bune supe din lume”

Ciorba rădăuțeană, în Top 100 cele mai bune supe din lume. Clasamentul este realizat de Taste Atlas, iar ciorba rădăuțeană tronează pe locul 12.

Pe primele trei locuri în acest top sunt Tionkotsu rame (Japonia),  Zurek (Polonia) și Mercimek corbasi (Turcia), potrivit Monitorul de Suceava.

Pentru celebra ciorbă răudețeană sunt necesare: carne de pui, ceapă, ardei roșu, rădăcinoase, zeamă de lămânie, usturoi, pătrunjel și smântână.

Rețeta celebrei ciorbe aparține doamnei Cornelia Dumitrescu, acum în vârstă de 77 de ani.

“Locuind la curte creșteam păsări și având carne la dispoziție am făcut tot felul de preparate, inclusiv cârnați de curcan. Ciorba de burtă nu-i plăcea nici unuia dintre noi, iar într-o zi soțul, Serafim, m-a întrebat dacă aș putea face din pieptul de curcan o ciorbă ceva mai deosebită… La final de săptămână, am făcut ciorba rădăuțeană, am chemat și copiii și le-a plăcut tuturor. El mi-a spus să introduc acest fel de mâncare la restaurant, că o să le placă oamenilor. Și așa am pornit cu ciorba rădăuțeană…”, a povestit Cornelia Dumitrescu acum un an pentru ”Monitorul de Suceava”.

Mulți invitați de seamă au apreciat ciorba rădăuțeană: regina Julian și prințul Bernbhard ( în 1975, vizită în România), prim-ministrul din  Israel. Inclusiv Ceaușescu s-a delectat cu ciorba rădăuțeană.  

În acest top, mai sunt și alte ciorbe românești: locul 56 – ciorba de pui cu tăiței; locul 73 – ciorba de fasole; locul 75 – ciorba de burtă; locul 86 – ciorba de văcuță.