Vremea 9 mai – Ninsori și furtuni. Care sunt zonele vizate – Harta ANM

Publicat: 09 mai 2023, 07:09, de Florentin Lucaniuc, în ACTUALITATE , ? cititori
Vremea 9 mai - Ninsori și furtuni. Care sunt zonele vizate - Harta ANM
ploaie vremea meteo

Vremea în data de 9 mai este una rece, cu temperaturi mai mici decât media perioadei. Valoarea maximă nu va trece de 18 grade.

Vremea continuă să fie deosebit de rece în majoritatea zonelor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 18 grade. Va mai ploua slab local în sud-est, sud-vest, la munte și izolat în rest. În zona Carpaților Meridionali și Orientali, la altitudini în general de peste 1700 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări, va avea la rafală viteze în general de 40…50 km/h în jumătatea de sud a țării și pe arii restrânse în rest. Noaptea pe alocuri vor fi condiții de ceață, iar în Maramureș, Transilvania și Moldova va fi brumă.

Și în Capitală, vremea se păstrează rece. Temperatura maximă va fi de 14…16 grade pe fondul unui cer mai mult noros, însă condițiile pentru ploi slabe vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări în prima parte a zilei, sunt anunțate rafale ale vântului de 40…45 km/h.

La munte vremea va fi deosebit de rece. Înnorările vor fi temporare și va ploua local, iar în Carpații Meridionali și Orientali la altitudini în general de peste 1700 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, local cu unele intensificări (cu rafale în general de 40…50 km/h)

Și la mare temperaturile rămân scăzute. Cerul va fi temporar noros și trecător va ploua slab.  Maximele vor fi de 12…13 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări temporare.Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 13 și 15 grade.