UBB Cluj, prima universitate din țara noastră în clasamentul internaţional al universităților

Publicat: 16 mai 2023, 07:30, de Magda Marincovici, în Educație , ? cititori
UBB Cluj, prima universitate din țara noastră în clasamentul internaţional al universităților

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj Napoca ocupă și în 2023 prima poziție între universitățile din România în clasamentul international  al universităților (CWUR- Center for World University Ranking.

Potrivit CWUR, la nivel internațional, UBB ocupă poziția 923 din 20531 de universități analizate,  ceea ce o plasează între primele 4,5% universități ale lumii, se precizează într-un comunicat al UBB.

„UBB este de mai mulţi ani prima în ţară în acest ranking, păstrându-şi în acest an scorul de anul trecut (70,9). Rankingurile sunt importante nu la modul absolut, ci relativ şi doar orientativ prin prisma criteriilor şi a indicatorilor asumaţi în ranking. Aşadar, vom analiza acest rezultat şi vom vedea dacă şi unde este nevoie de ajustări în mecanismele noastre academice, prin prisma viziunii, misiunii şi culturii organizaţionale angajate de UBB, aspecte care sunt în final cel mai important criteriu/indicator academic pentru noi. Felicitări tuturor universităţilor româneşti incluse în rankingul CWUR!”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, citat în același comunicat.

Recent, UBB a fost confirmată ca prima universitate a țării prin Metarankingul National dat publicității în data de 12 mai 2023 de Ministerul Educației, reconfirmând astfel rezultatul Metarankingul Universitar publicat de Centrul Qualitas UBB în decembrie 2022.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca este instituția cu tradiţia academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând cea mai mare comunitate academică din ţară (cu aproximativ 55.000 de oameni, din 15 localităţi şi 11 judeţe).