Circa 20.000 de profesori, așteptați la cel mai mare miting din ultimii ani. Restricții de trafic

Publicat: 30 mai 2023, 08:51, de Viorela Pitulice, în Educație , ? cititori
Circa 20.000 de profesori, așteptați la cel mai mare miting din ultimii ani. Restricții de trafic

Circa 20.000 de profesori sunt așteptați la cel mai mare miting din ultimii ani, care va începe, marți, la ora 11.00, în Piața Victoriei și va continua cu un marș până la Cotroceni, în jurul orei 15.00.

Brigada Rutieră a Capitalei anunță o serie de restricții de trafic pentru buna desfășurare a evenimentului.

Astfel, începând cu ora 10.00, se va resistematiza traficul rutier în Piața Victoriei, asigurându-se două benzi pe sens în fața Guvernului, pe Bd. Aviatorilor circulându-se doar către Bd. Lascăr Catargiu.

De asemenea, se va restricționa traficul gradual pentru staționarea autocarelor pe Șos. Kiseleff, benzile I, III și IV, pe segmentul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei, fără afectarea intersecțiilor. Banda II de circulație pe tronsonul de mai sus va fi destinată autovehiculelor de intervenție.

Angajații din învățământ au intrat în a doua săptămână de grevă generală. Sindicatele din educație cer o majorare salarială de 25% până la finalul anului, precum și garantarea printr-un act normativ că profesorul debutant va avea salariul cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie.