Activist civic bătut de evazioniști cu poliția de față! Bărbatul a ajuns la spital

Publicat: 30 mai 2023, 10:48, de Vlad Stefan Orjan, în News , ? cititori
Activist civic bătut de evazioniști cu poliția de față! Bărbatul a ajuns la spital

Un bărbat de 42 de ani cunoscut de internauți ca Activistul Buzoian, aflat la o sărbătoare câmpenească organizată de o primărie din județul Olt, a fost bătut de mai mulți comercianți, deși era însoțit de mai mulți polițiști, iar în zonă se aflau mai multe echipaje de jandarmi. El reclamase mai multe încălcări ale legii, iar polițiștii veniseră să cerceteze.

Scenele șocante au adunat deja peste 100.000 de vizualizări pe canalul său de Youtube. Incidentul a avut loc duminică în comuna Izbiceni, din județul Olt. Acolo a ajuns și Nițu Robert Gabriel, cunoscut de internauți ca „Activistul Buzoian” și care le-a sesizat oamenilor legii mai multe nereguli. În cele din urmă s-a ajuns nu doar la constatarea faptelor reclamate de către bărbat, ci și l-a o agresiune petrecută chiar cu polițiștii în preajmă.

„Dacă tot este să facă și ei un ban, să mai dea și la stat”

Văzând că guvernanții se plâng că n-au bani de majorarea salariilor celor din învățământ, bărbatul a decis să meargă la o sărbătoarea câmpenească pentru a demonstra nivelul evaziunii fiscale care este la nivelul întregii țări, chiar sub nasul polițiștilor care de cele mai multe ori trec cu vederea.

Bărbatul a mers la mai multe tarabe, acolo unde a achitat mai mulți mici, doar că nu i s-a oferit și bon fiscal. După venirea polițiștilor, comercianții s-au grăbit să bage în priză casele de marcat și să-i scoată bonul cu numărul 1 sau chiar să nu mai recunoască că a achiziționat produse de la ei.

„Să vezi ce te căsăpește fratele tău!”

Bărbatul din imagini l-a amenințat în prealabil că îl va „căsăpi”, însă Activistul Buzoian nu s-a gândit în niciun moment că va fi bătut chiar cu polițiștii de față.

Bărbații au profitat de ocazie că cei doi polițiști s-au dus să vadă un certificat ONRC, moment în care un bărbat l-a luat de gât, iar barbatul din imagini l-a lovit cu pumnii în față.

Reacția IPJ Olt după incidentul de la Izbiceni

„La data de 28 mai a.c., în jurul orei 14:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 3 Corabia au fost sesizați verbal de către un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din județul Buzău, despre faptul că mai mulți comercianți din comuna Izbiceni nu emit bon fiscal.

La fața locului, bărbatul de 42 de ani a fost agresat fizic de către doi bărbați, în vârstă de 32, respectiv 53 de ani, din județul Olt.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, iar 4 persoane care nu au emis bon fiscal au fost sancționate contravențional, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 28/1999″, se arată printr-un comunicat de presă al IPJ Olt.