Alba Iulia iese din carantină

Publicat: 14 dec. 2020, 18:30, de Raluca I. Heroiu, în ESENȚIAL , ? cititori
Alba Iulia iese din carantină

Municipiul Alba Iulia va ieși din carantină după ce rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut considerabil de mult.

Incidența infectărilor din municipiul Alba Iulia a scăzut la jumătate de la 10,07 la 5,35.

Municipiul Alba Iulia va ieși marți noapte din carantină conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba.

Efortul comun, al tuturor cetățenilor, depus pe parcursul celor 4 săptămâni de carantină, nu a fost în zadar și a dus la o scădere a numărului de cazuri și la o transmitere comunitară mai redusă. Sărbătorile se apropie și este necesar să rămânem în continuare responsabili, să ne protejăm cu toții și să ne bucuram de sărbători cu sănătate. Să nu uităm însă că protejarea categoriilor de risc, prin respectarea măsurilor sanitare trebuie, să rămână o prioritate a tuturor„, a declarat prefectul județului Alba, Nicolae Albu, conform Mediafax.

Restricțiile vor rămâne în vigoare în Alba Iulia, Sebeș și Abrud. În aceste localități incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri din ultimele 14 zile este mai mare de 3 la mie.

Printre restricțiile care rămân în vigoare se numără: interzicerea circulației în intervalul orar 23.00-5.00, cu unele excepții, interzicerea organizării de nunți, botezuri, mese festive, spectacole, concerte și festivaluri, suspendarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte în spații închise.