Klaus Iohannis: Vă spun sincer, la treabă!

Publicat: 23 dec. 2020, 20:41, de Aurel Drăgan, în News , ? cititori
Klaus Iohannis: Vă spun sincer, la treabă!
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de punere în funcții a miniștrilor din noul Guvern condus de Florin Cîțu și a ținut să le transmită că au foarte mult de lucru, încheind cu un îndemn „La treabă!”

Toți cei 21 de membri ai guvernului au rostit jurământul de primire a mandatului în fața președintelui Klaus Iohannis. De la Palatul Cotroceni vor pleca în grup la Palatul Victoria, unde se va ține prima ședință a actualului Executiv.

„Oamenilor, cetăţenilor români, li s-a promis restructurarea statului, reforme importante în domenii cum ar fi sănătatea, educaţia, reforme importante în marile sisteme publice, reducerea birocraţiei, dar şi obiective pe termen mai scurt – combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei româneşti, creşterea economică folosind înţelept fondurile europene, respectul pentru contribuabili. Şi toate aceste lucruri vor fi livrate. Trebuie să fie livrate.

Noul Parlament, noul Guvern, împreună cu mine, împreună cu toate autorităţile statului, vom face ce am promis. Vom face reformele, vom repune economia pe picioare, vom face schimbări semnificative, toate în beneficiul cetăţeanului”, a declarat Klaus Iohannis.

Este de remarcat, până la urmă, partidele din coaliția de guvernământ, PNL, USR Plus și UDMR, au reușit să formeze atât de repede un cabinet și să păstreze unitatea în coaliție. Nu se mai aștepta prea mult lume să avem un guvern cu puteri depline înainte de Crăciun.

În timp ce Parlamentul se pregătește acum de vacanță, toți ochii se vor îndrepta către Guvern și deciziile pe care le va lua. Urmează să ia startul, săptămâna viitoare, campania de vaccinare anti-COVID, de care se leagă speranțele că ne vom întoarce la o viață normală.