Peste un milion de americani s-au vaccinat deja anti-Covid. Obiectivul acestui an este însă departe

Publicat: 24 dec. 2020, 09:05, de Ziarul Puterea, în Internațional , ? cititori
Peste un milion de americani s-au vaccinat deja anti-Covid. Obiectivul acestui an este însă departe
Supradoză de vaccin administrată unor angajați dintr-un centru de bătrâni

Autoritățile americane au anunțat că s-a atins pragul a un milion de persoane vaccinate împotriva Covid-19. Cu toate acestea obiectul propus pentru 2020 este departe de a fi atins.

directorul principalei agenţii federale de sănătate publică din SUA (FDA), a anunțat, miercuri, că un milion de americani au primit deja prima doză de vaccin anti-Covid-19. „Statele Unite au încheiat astăzi o etapă preliminară, dar crucială. Autorităţile locale au raportat acum că peste un milion de persoane au primit prima lor doză de vaccin anti-COVID-19”, a comunicat Robert Redfield.

Cu toate acestea, oficialii americani spun că sunt șanse mici de atingere a obiectivului de 20 de milioane de persoane vaccinate până la finalul anului.

SUA și-au propus s vaccineze 100 de milioane de romane până la sfârşitul primului trimestru al anului 2021 şi alte 100 de milioane înainte de sfârşitul celui de-al doilea trimestru, scrie Agerpres.

Imunologul Anthony Fauci a estimat că dacă operaţiunea de vaccinare a populaţiei americane va decurge fără probleme, SUA ar putea ajunge la un nivel de imunizare de 70-85% până în vara anului 2021.

Pe 12 decembrie, SUA au autorizat utilizarea în regim de urgență a vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer-BioNTech, iar o săptămână mai târziu pe cel dezvoltat de Moderna.