Spitalul în care majoritatea cadrelor medicale au refuzat să se vaccineze anti-Covid

Publicat: 29 dec. 2020, 13:59, de Raluca I. Heroiu, în COVID 19 , ? cititori
Spitalul în care majoritatea cadrelor medicale au refuzat să se vaccineze anti-Covid

La Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani sub un sfert de cadrele medicale au acceptat să se vaccineze împotriva noului tip de coronavirus.

Conform medicului coordonator al UPU, Ramona Guraliuc, doar 30 din 160 de angajați au acceptat să se vaccineze.

„E punctul de vedere al fiecăruia şi nu poţi să obligi un angajat şi eu, cel puţin, nu pot să fac acest lucru. (…) Poate să fie o reţinere de moment şi, ştiu eu, în momentul în care vezi mai multe persoane care s-au vaccinat şi nu se produc efecte adverse vizibile sau lasă o amprentă negativă asupra individului, se creează încrederea. Poate să fie şi o reticenţă la faptul că vaccinul în sine nu determină o imunitate definitivă raportată la virus şi practic tot prin metodele clasice, prin protejare, trebuie să intervii. Eu, la rândul meu, am dreptul să îmi exprim o poziţie intermediară, pentru că nu vreau să influenţez pe nimeni. Nu dau niciun aviz pro, nici contra. Fiecare persoană poate decide pentru ea însăşi dacă acceptă schema de vaccinare”, a spus Guraliuc pentru Agerpres.

Conform reprezentanților UPU, multe dintre cadrele medicale din acest spital au fost infectate cu coronavirus.

„Noi, de-a lungul acestei pandemii, am avut un număr destul de mare de angajaţi care s-au contaminat, au trecut prin boală. Acum e şi chestia asta că au dobândit o imunitate. Poate unii dintre ei îşi monitorizează doar anticorpii şi o să accepte schema de vaccinare când anticorpii lor o să scadă. Nu vreau să justific gândirea fiecărui angajat. Repet: nu vreau să influenţez pe nimeni”, a adăugat Guraliuc.