Mărturiile unei românce stabilite în Liban: Exploziile s-au resimţit ca un cutremur de 4,5 grade / Clădiri mai vechi s-au prăbuşit, iar oamenii sunt prinşi sub dărâmături

Publicat: 05 aug. 2020, 01:17, de Eva Mihai, în ACTUALITATE , ? cititori
Mărturiile unei românce stabilite în Liban: Exploziile s-au resimţit ca un cutremur de 4,5 grade / Clădiri mai vechi s-au prăbuşit, iar oamenii sunt prinşi sub dărâmături

O femeie din Buzău stabilită în Liban mărturisește că exploziile din Beirut s-au resimţit asemenea unui cutremur de 4,5 grade. Femeia spune că a resimțit exploziile din Beirut cu toate că aceasta se afla într-o zonă de munte, la o oră de mers cu maşina de locul deflagraţiilor.

”Străzile arată destul de rău în zona producerii exploziei. Se vorbeşte de peste 1.000 de răniţi şi cu siguranţă vor fi şi morţi. Clădiri mai vechi s-au prăbuşit, iar oamenii sunt prinşi sub dărâmături. De la suflul exploziei maşinile aflate pe autostradă au fost aruncate unele în altele”, a declarat românca, pentru news.ro.

”Noi ne aflăm la o oră de mers cu maşina de portul în care a avut loc explozia, într-o zonă situată într-un vârf de munte. Cu toate acestea, explozia s-a auzit şi aici destul de tare, geamurile au vibrat şi pământul s-a cutremurat, fiind resimţită ca şi un cutremur de 4,5 grade”, a declarat Mihaela, o buzoiancă stabilită în Liban de mai mulţi ani.

De asemenea, buzoianca stabilită în Liban a spus că, deşi populaţia din zonă este oarecum obişnuită cu exploziile, deflagraţiile de marţi seară sunt de proporţii şi se vorbeşte deja de mii de răniţi.

”Străzile arată destul de rău în zona producerii exploziei. Se vorbeşte de peste 1.000 de răniţi şi cu siguranţă vor fi şi morţi. Clădiri mai vechi s-au prăbuşit, iar oamenii sunt prinşi sub dărâmături. De la suflul exploziei maşinile aflate pe autostradă au fost aruncate unele în altele. Pe posturile de televiziune se vehiculează tot felul de informaţii, că ar avea legătură cu Hezbollah, că Israelul ar fi făcut asta, dar acum nu ştim nimic sigur. Vedem ce se va mai afla până mâine”, a mai declarat femeia.

Autor