Când ar putea reveni la normal livrările vaccinului Pfizer/BioNTech în UE

Publicat: 21 ian. 2021, 16:36, de Mădălina Bălăceanu, în COVID 19 , ? cititori
Când ar putea reveni la normal livrările vaccinului Pfizer/BioNTech în UE

Comisia Europeană a anunțat, joi, că se așteaptă ca grupul farmaceutic Pfizer/ BioNTech să revină începând din următoarea săptămână la ritmul de producție planificat pentru vaccinul împotriva coronavirusului, după ce recent a diminuat numărul de doze de vaccin livrate statelor UE față de planul convenit.

„Începând de săptămâna viitoare, livrările continuă conform planului”, a declarat la o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt pentru sănătate al Comisiei Europene, Stefan de Keersmaecker.

Pfizer/BioNTech a anunţat săptămâna trecută că diminuează temporar cantitatea de vaccin livrată statelor UE, din cauza unor procese tehnice interne desfăşurate pentru creşterea capacităţii de producţie a vaccinului, conform Agerpres.

Compania farmaceutică a informat că vor exista întârzieri o săptămână, această săptămână în care suntem acum, dar pentru săptămâna următoare ar trebui să se revină la ritmul obişnuit al livrărilor şi, în pofida problemelor, Pfizer s-a angajat faţă de Bruxelles să livreze în luna martie dozele convenite iniţial, a mai spus purtătorul de cuvânt comunitar.