Anthony Fauci trage un semnal de alarmă în legătură cu noua variantă a Covid-19: Trebuie să ne așteptăm la ce este mai rău

Publicat: 25 ian. 2021, 15:31, de Mădălina Bălăceanu, în Internațional , ? cititori
Anthony Fauci trage un semnal de alarmă în legătură cu noua variantă a Covid-19: Trebuie să ne așteptăm la ce este mai rău
COVID-19

Specialistul în boli infecțioase din SUA, dr. Anthony Fauci, avertizează că autoritățile americane ar trebui să se aștepte la ce este mai rău în ceea ce privește noua tulpină a coronavirusului descoperită în Marea Britanie.

„Trebuie se ne asumăm acum că (versiunea) care circulă în special în Marea Britanie are o creştere a virulenţei, în special puterea virusului de a produce mai multe daune, inclusiv deces”, a spus directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, într-o emisiune la postul de televiziune CBS.

Fauci a vorbit despre noile informații conform cărora noua variantă a coronavirusului, care a apărut în Marea Britanie, are o rată a mortalității cu 30% mai mare pentru persoanele de peste 60 de ani, față de tulpina originală.

„Este o creştere semnificativă. Vrem să analizăm şi noi datele, dar avem toate motivele să le credem”, a afirmat el în legătură cu autorităţile britanice.

În privinţa unei tulpini diferite care provine din Africa de Sud, Fauci a spus că vaccinurile par să fie mai puţin eficiente împotriva acesteia „în unele cazuri”.