Slovacia a autorizat utilizarea medicamentului Ivermectin

Publicat: 28 ian. 2021, 19:00, de Roxana Roseti, în Sănătate , ? cititori
Slovacia a autorizat utilizarea medicamentului Ivermectin

Ministerul Sănătăţii din Slovacia a aprobat utilizarea medicamentului Ivermectin în lupta împotriva noului coronavirus, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Zuzana Eliasova.

Potrivit agenţiei de presă TASR, Ivermectin va putea fi administrat în tratarea COVID-19 în Slovacia în următoarele şase luni. În plus faţă de spitale, el va fi disponibil cu prescripţie în farmacii, a precizat purtătoarea de cuvânt. Ministerul Sănătăţii a emis pe site-ul său, la adresa www.health.gov.sk/Clanok?covid-19-27-01-2021-ivermectin, un comunicat de presă prin care anunţă că a aprobat utilizarea Ivermectin în scop terapeutic, deocamdată pentru o perioadă de şase luni.

Medicii din Slovacia au primit un nou medicament în lupta împotriva COVID-19, ministrul sănătăţii Marek Krajci aprobând medicamentul neînregistrat Ivermectin, se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

La 26 ianuarie, Ministerul Sănătăţii a primit o cerere de la expertul-şef pentru boli infecţioase al Ministerului, prof. dr. Ivan Schreter, pentru autorizarea medicamentului neînregistrat Ivermectin pentru necesităţile unităţilor medicale din Slovacia. Acest medicament este inclus în protocolul de tratament pentru pacienții Covid din Macedonia, Bulgaria și Grecia.