Cine este noul CEO al Amazon și cât valorează

Publicat: 05 feb. 2021, 07:00, de Eliza Popa, în Cariere , ? cititori
Cine este noul CEO al Amazon și cât valorează

Faptul că Jeff Bezos nu va mai fi director executiv al Amazon și va deveni președinte executiv al companiei nu mai este, deja, o noutate. Noutatea este cine îl va înlocui.

Noul CEO Amazon va fi Andy Jassy, în prezent șef la Amazon Web Services (AWS), companie de cloud computing și platforma utilizată de milioane de utilizatori.

Aceasta este o tranziție istorică: este prima oară de când a fondat Amazon că Bezos a lăsat frâiele unei alte persoane. Transmiterea se va încheia în al treilea trimestru al anului 2021.

Jassy are 53 de ani, e absolvent de Harvard și are un MBA la Harvard Business School. Toate acestea înainte de a se alătura Amazonului în 1997, ca manager de marketing. A  fost manager de proiect la MBI Inc., o companie specializată în producția și comercializarea de obiecte de colecție.

Jassy a fondat Amazon Web Services

În 2003, împreună cu o echipă de 53 de persoane, Jassy a fondat Amazon Web Services, compania grupului Amazon care oferă servicii de cloud computing și infrastructură pentru site-uri web și aplicații pentru milioane de companii, școli și guverne.

Jassy este și proprietarul unei echipe de hochei pe gheață, este directorul unei școli private din Seattle și e membru al Comisiei Naționale de Securitate din Artifical Intelligence, o agenție federală din SUA care consiliază guvernul cu privire la inteligența artificială, potrivit money.it. .

În momentul de față  salariul anual al lui Jassy în calitate de CEO al AWS se ridică la 348.809 dolari. Potrivit Wallmine – platformă de cercetare a investițiilor, începând cu noiembrie 2020, valoarea sa netă personală este de „cel puțin” 394 milioane de dolari.