S-a anunțat primul concurs de frumusețe IA din lume, cu femei generate de calculator

Publicat: 18 apr. 2024, 13:38, de Radu Caranfil, în TEHNOLOGIE , ? cititori
S-a anunțat primul concurs de frumusețe IA din lume, cu femei generate de calculator

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a făcut intrarea triumfală. Intră în prim-plan imagini și influenceri, făpturi informatice generate de inteligența artificială. Iar premiul anunțat este consistent.

Inteligența artificială a creat un val de interes în ultimii ani, stârnind îngrijorări legate de securitatea locurilor de muncă, siguranța online și lipsa de responsabilitate. Fără să mai vorbim de deepfake-urile îngrijorătoare care vizează în special femeile.

Acum, se fac pași și în industria concursurilor de frumusețe, cu un premiu de 20.000 de dolari (16.000 de lire sterline) pus în joc.

Participanții la concursul Fanvue Miss AI vor fi evaluați în funcție de aspectul lor, utilizarea uneltelor de inteligență artificială și activitatea lor pe rețelele sociale, cu co-fondatorul Will Monanage sperând că acest eveniment va deveni „Oscarurile industriei emergente a creatorilor AI„.

Compania se așteaptă la mii de înscrieri. Pentru a participa, tot ce trebuie să facă oamenii este să-și trimită creațiile și să răspundă la o serie de întrebări, printre care și „care ar fi visul tău pentru a face lumea un loc mai bun?

Istoricul concursurilor de frumusețe din Marea Britanie, Sally-Ann Fawcett, și Andrew Bloch, consilierul pentru relații publice al lui Lord Sugar, sunt așteptați să facă parte din juriul competiției. Lord Sugar este un om de afaceri britanic, cunoscut mai ales pentru apariția sa în emisiunea de televiziune „The Apprentice” din Marea Britanie. În această emisiune, aspiranții antreprenori concurează pentru a câștiga un post în cadrul uneia dintre afacerile lui Lord Sugar.

Ca unul dintre puținii istorici tradiționali ai concursurilor de frumusețe din lume, este cu adevărat captivant să fiu implicată într-un eveniment care pare atât de futurist„, a declarat Fawcett pentru Daily Mail.

Doi alți membri ai juriului vor fi modelele AI de succes, Emily Pelligrini și Aitana Lopez, care se laudă cu peste 300.000 de urmăritori pe Instagram.