Ministerul Sănătății anunță că nu se vor aplica sancțiuni în cazul vaccinării persoanelor neprogramate

Publicat: 08 feb. 2021, 17:24, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Ministerul Sănătății anunță că nu se vor aplica sancțiuni în cazul vaccinării persoanelor neprogramate

Ministerul Sănătăţii a anunțat că nu va introduce un nou regim de sancţiuni pentru medici în cazul în care vaccinează anti-COVID-19 persoane care nu sunt programate. În schimb, recomandă ca vaccinarea să respecte etapele stabilite de legile în vigoare.

Decizia apare în urma apariţiei în presă a unor informaţii privind introducerea de amenzi de până la 20.000 de lei pentru medici în cazul în care vaccinează anti-COVID-19 persoane care nu sunt programate.

Acest lucru s-a întâmplat nu de mult la Spitalul Rădăuți, unde medicul coordonator al centrului de vaccinare anti-Covid din Rădăuți a fost sancționat cu o amendă de 5.000 lei, pentru că a vaccinat în etapa a doua de vaccinare persoane care se încadrau în etapa a treia.

Prioritatea Ministerului în acest moment este protejarea prin imunizare a persoanelor la risc: adulţii peste 65 de ani, cei care suferă de boli cronice, cei care sunt încadraţi într-un grad de handicap, imobilizaţi, fără adăpost etc.

Ministerul Sănătăţii a amintit că monitorizează campania de vaccinare şi face verificări, în baza reglementărilor în vigoare, acolo unde sunt semnalate „abuzuri”.

Până în prezent, în România, au fost vaccinate împotriva infecției cu SARS-CoV2 peste 600.000 de persoane.