Când ar putea fi aprobat vaccinul împotriva coronavirusului creat de Johnson&Johnson

Publicat: 10 feb. 2021, 14:14, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Când ar putea fi aprobat vaccinul împotriva coronavirusului creat de Johnson&Johnson

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va da undă verde vaccinului american împotriva Covid-19 dezvoltat de Johnson & Johnson, până în martie, cel târziu, anunţă Massimo Scaccabarozzi, directorul Janssen Italia, o filială a grupului american.

Încă din ianuarie 2020, Johnson & Johnson începeau să lucreze la un vaccin împotriva coronavirusului, urmând ca în martie 2020 să primească 456 milioane dolari de la guvernul Statelor Unite pentru a ajuta la dezvoltarea și producerea vaccinului.

Johnson & Johnson a anunţat la sfârşitul lui ianuarie 2021 că vaccinul său împotriva Covid-19 are o eficienţă de 72% în prevenirea bolii în Statele Unite, doar că alt test mai vast, în care au fost implicaţi 44.000 de voluntari pe trei continente şi care viza mai multe variante ale SARS-CoV-2, a relevat că are o eficiență de până la 66%.

Massimo Scaccabarozzi asigură totuși că vaccinul a fost testat pe aproape 50.000 de persoane și protejează împotriva variantelor noului coronavirus.

Spre deosebire de celelalte vaccinuri, cel produs de Johnson&Johnson se administrează într-o singură doză și nu se congelează.