Expoziție dedicată Margaretei Pâslaru, la Muzeul Municipiului București

Publicat: 19 feb. 2021, 20:30, de Roxana Roseti, în Cultură , ? cititori
Expoziție dedicată Margaretei Pâslaru, la Muzeul Municipiului București

Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază, prin organizarea unei expoziții retrospective, pe Margareta Pâslaru – personalitate emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.

Expoziția intitulată „Longevitate creatoare” va fi deschisă începând cu data de 26 februarie 2021, ora 10.00, la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu nr. 2) și își propune să pună în valoare cariera de excepție a Margaretei Pâslaru, un artist complet și complex.

Motivul omagierii artistei nu este întâmplător: la începutul primăverii, Margareta Pâslaru pășește în cel de-al 63-lea an de carieră artistică.

De la premii și până la propriile creații vestimentare

Publicul va putea vedea afișe, premii, discuri, medalii, lucrări de pictură, două busturi (unul realizat de marele sculptor Cornel Medrea, ce o suprinde pe artistă în tinerețe, iar un altul realizat de bunicul Margaretei, renumitul sculptor Ion Dimitriu-Bârlad, care a studiat la Academia Julian de la Paris), până la propriile creații vestimentare, purtate de artistă în timpul concertelor cât și în aparițiile televizate.

Toate aceste obiecte au fost donate de artistă Muzeului Municipiului București.

Proiectul continuă seria de evenimente dedicate bogatei activități a Margaretei Pâslaru, ultimul având loc în anul 2015, an în care MMB a organizat expoziția „Margareta Pâslaru – Lasă-mi, toamnă, pomii verzi/ Uite, ochii mei ţi-i dau”.