Un bătrân a fost agresat și trântit la pământ de jandarmi pentru că nu purta mască

Publicat: 21 feb. 2021, 11:42, de Aurel Drăgan, în ACTUALITATE , ? cititori
Un bătrân a fost agresat și trântit la pământ de jandarmi pentru că nu purta mască

Un pensionar a fost trântit la pământ și încătușat de jandarmi sâmbătă seară lângă Palatul Parlamentului din București pentru că nu purta mască și nu a prezentat actele la control atunci când a fost chestionat de oamenii legii.

Imaginile au fost postate pe Facebook de grupul Federația Românilor de Pretutindeni. Pensionarul, un ofițer în rezervă al Armatei Române, a refuzat să se legitimeze și să se supună cererilor jandarmilor, declarând doar verbal cine este.

Chiar în fața Parlamentului, un ofițer în rezervă al Armatei Române a fost agresat, trântit la pământ, călcat în picioare și dus la dubă de către câțiva jandarmi care au făcut de râs Jandarmeria Română prin modul abuziv în care s-au comportat”, este textul care însoțește filmarea de pe Facebook.

Aparent, pensionarul luase parte la un miting împotriva vaccinării obligatorii, unde nu purtase masca de protecție pe nas și pe gură.

Deci dacă v-ați gândit că am părul alb, vă mai repet o dată. Sunt ofițer al Armatei Române în rezervă și dacă vreți să ne batem, ne batem, nicio problemă, aici în parc ne batem. Nu vă spun, mă puteți identifica după și scrieți că nu am făcut-o. Și care e problema?” spune pensionarul conform înregistrării video.

El s-a opus încătușării de către jandarmi, dar până la urmă a fost imobilizat, băgat în duba Jandarmeriei și dus la Secția 17 de Poliție.

Deși acesta a refuzat să se legitimeze, reacția jandarmilor este de agresiune inutilă și exagerată.