“Video-joaca” poate trezi gustul SUCCESULUI

Publicat: 25 aug. 2020, 09:00, de Roxana Roseti, în TEHNOLOGIE , ? cititori
“Video-joaca” poate trezi gustul SUCCESULUI

Specialiști ai Centrului Britanic pentru Alfabetizare au studiat comportamentul copiilor pasionați de jocuri video. Astfel, potrivit studiului, 80 la sută dintre cei pasionați de jocuri citesc frecvent materiale și articole iar 63 la sută chiar scriu despre aventurile lor virtuale.

Și beneficiile nu sunt doar intelectuale: două treimi dintre cei chestionați spun că jocurile îi ajută să se imagineze în diferite ipostaze lucru ce sporește capacitatea de empatie, iar cei mai mulți spun că joaca virtuală le reduce stresul și singurătatea, mai ales în această perioadă de restricții.

Povestea e lungă

De asemenea, mulți părinți au spus că această “video-joacă” i-a ajutat pe copiii lor să treacă mai ușor peste această criză. Iar tot mai multe companii includ în oferta lor jocuri educative, dar nu în locul educației clasice, ci un spațiu alternativ unde cei mici se pot exprima, pot concura și chiar simți gustul succesului, potrivit discovermagazine.com.

De fapt, lucrurile nu sunt asa de simple. La modul general vorbind și potrivit specialiștilor, studiile legate de jocurile video prezintă efecte diferite și uneori contradictorii. Există cercetări (ca cea de față) care prezintă jocurile într-o lumină pozitiva, chiar și când e vorba de copii. În ceea ce priveste adulții, în unele studii jocurile îi fac mai buni și mai fericiti, în timp ce în altele devin agresivi sau rupți de realitate. Povestea e lungă și cunoaște variate abordări.