Sorin Crețeanu vrea să facă un bloc cu 4 etaje pe Aviatorilor, cu depășirea limitelor urbanistice din PUG

Publicat: 10 mart. 2021, 08:30, de Răzvan Zamfir, în News , ? cititori
Sorin Crețeanu vrea să facă un bloc cu 4 etaje pe Aviatorilor, cu depășirea limitelor urbanistice din PUG

Proprietarul Comnord și Procema, Sorin Crețeanu, alături de Marilena Crețeanu, de care s-a despărțit în 2020 și de firma Aviatorilor Proiect 58 vrea să facă un bloc de 3 etaje cu al 4-lea retras pe Bulevardul Aviatorilor, în apropiere de Parcul Mihai I, fostul Herăstrău, după cum arată documentele cercetate de Puterea.ro.

Omul de afaceri a solicitat anul trecut PMB aprobarea PUZ-ului clădirii care va avea, potrivit documentelor, o înalțime de aproape 20 de metri, deși Planul Urbanistic General (PUG) prevede o înălțime maximă de 13 metri în zonă și maximum 2 etaje, nu 3, cu al 4-lea retras. Terenul pe care ar urma să fie construit blocul are 825 mp, pe care se află o clădire care ar trebui demolată pentru a fi construit blocul.

Bloc Sorin Crețeanu

De asemenea, și procentul de ocupare al terenului (POT) este depășit în acte, de la maximum 40% prevăzut de PUG, la 48%.

Și coeficientul de utilizare al terenului (CUT) e umflat de la 1,8 la 2,16.

Saga PUZ-urilor

Sursele Puterea.ro spun că, în condițiile în care PUZ-urile de sector sunt suspendate, cel al Sectorului 1 chiar înainte de hotărârea Consiliul General, iar deciziile de aprobare se iau pe baza PUG-ului, e greu de crezut că Sorin Crețeanu ar putea primi aprobare pentru un astfel de PUZ. De fapt, există o opinie aproape generală că PUZ-urile erau utilizate doar pentru a modifica în favoarea dezvoltatorilor PUG-ul, care frâna abuzurile.

Probabil blocul pe care intenționează să-l construiască Sorin Crețeanu pe Bulevardul Aviatorilor ar urma să fie în folosință proprie și nu ar avea mai mult de 3-4 apartamente, care la o eventuală vânzare ar avea, probabil, prețuri care s-ar apropia sau ar trece de un milion de euro.