Bebeluș născut prematur, depistat cu COVID. Mama copilului este și ea infectată

Publicat: 09 mart. 2021, 18:30, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Bebeluș născut prematur, depistat cu COVID. Mama copilului este și ea infectată
bebe

Un bebeluş născut prematur la Secția de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgență „Mavromati” din Botoşani a fost diagnosticat cu COVID-19, a anunţat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică.

Mama bebelușului este o tânără de 22 de ani, care avea o sarcină de 30 de săptămâni. Aceasta s-a prezentat la Maternitatea din Botoşani, unde a fost confirmată pozitiv la testul SARS-CoV-2. După naştere, s-a stabilit că şi copilul acesteia este pozitiv.

S-a făcut cezariană, copilul s-a născut prematur, la 1.270 grame. Conform metodologiei, a fost testat la naștere, fiind dintr-o mamă pozitivă. Primul test a ieșit pozitiv. A fost internat pe Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Botoşani. S-a recoltat și al doilea test, conform metodologiei, și a ieşit pozitiv. Copilul a fost intubat, având insuficiență respiratorie, fiind un făt mic”, a afirmat dr. Monica Adăscăliţei, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

În cursul zilei de luni, copilul a fost transferat și intubat la Maternitatea din Suceava, aflându-se internat ]n secţia de terapie intensivă a acestei unităţi medicale.