Cum a fost luată decizia ca interdicția de circulație pe timpul nopții să înceapă la ora 22.00 în loc de 23.00

Publicat: 10 mart. 2021, 16:57, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Cum a fost luată decizia ca interdicția de circulație pe timpul nopții să înceapă la ora 22.00 în loc de 23.00
Agent Poliție / MAI Facebook

Odată cu prelungirea stării de alertă pe teritoriul României s-a luat decizia ca interdicția de circulație pe timpul nopții să fie extinsă. Românii nu vor mai avea voie să iasă din case după ora 22.00, în loc de ora 23.00. Premierul Florin Cîțu a explicat ce se află în spatele acestei decizii.

„Prima oară ne-am uitat la ce fac celelalte țări și una din primele măsuri pe care toate țările le iau este aceea de a reduce timpul de circulație pe durata nopții. Este o măsură care a funcționat și am pregătit un sumar al acestei măsuri, să vedeți cum arată în alte țări. România este printre cele mai permisive, sunt țări dezvoltate unde după ora 6 seara nu se mai poate circula”, a spus Florin Cîțu.

„Este o măsură care are succes și în România. Vom vedea cum va evolua, dar eu zic că diferența față de data trecută, când am introdus această măsură o fac dozele de vaccin. Am început o campanie de vaccinare de succes, în martie vom vaccina aproape un milion de români, în aprilie mergem la două milioane în plus. Va ajuta în paralel cu aceste reguli”, a completat premierul. 

Cîțu a admis faptul că această restricție este una minoră, însă explică că această decizie a fost luată pentru cei care nu au înțeles să respecte regulile.

„E o restricție minoră, având în vedere contextul european al pandemiei și ce se întâmplă în alte țări.(…)Franța, ora 18:00 și mai sunt câteva. O să le pun pe pagina de Facebook, dar sunt mai multe țări. Să știți că România este printre țările cu cele mai permisive condiții”, a spus premierul.