De ce a ignorat Volkswagen România în Power Day Presentation? Din greșeală, spun germanii

Publicat: 18 mart. 2021, 06:00, de Răzvan Zamfir, în Auto , ? cititori
De ce a ignorat Volkswagen România în Power Day Presentation? Din greșeală, spun germanii

Harta pe care a arătat-o ​​VW e însă clară. Conturul României apare ca și cum nu ar fi în UE! În timpul prezentării recente a zilei rețelelor de alimentareale mașinilor electrice, denumite Power Day, a Volkswagen, producătorul auto a pus pe ecran o hartă care arată întreaga Europă. Dar, România apărea ca și cum ar fi o mare interioară, nu o țară, mai ales o țară membră a UE.

Harta a evidențiat, în cea mai mare parte a Vechiului Continent, zone în care producătorul auto a căutat să contribuie la creșterea numărului de încărcătoare rapide disponibile în următorii câțiva ani, cu ajutorul partenerilor locali. Ceea ce a fost puțin ciudat la hartă a fost că România părea decupată. La o inspecție mai atentă a hărții, a devenit evident că și Norvegia se afla în afara zonei evidențiate a continentului. Gest deliberat sau un fel de derapaj?

„Am făcut o greșeală și vrem să ne cerem scuze pentru asta. România este, desigur, o parte centrală a planului de mobilitate electrică al Volkswagen în Europa și ar fi trebuit să facă parte din toate hărțile folosite în timpul Power Day. Am revizuit deja harta”, a transmis Volkswagen, pentru Puterea.ro.

Și probabil că germanii au dreptate, deși, e cel puțin ciudat, ca o țară în care mașinile germane sunt în top să fie ignorată cu nonșalanță, mai ales că România e o țară UE, din 2007.