Tomah Kahled, proprietarul rețelei Sir, vrea să facă un proiect rezidențial pe bulevardul Mărășești, care încalcă reglementările PUG

Publicat: 25 mart. 2021, 07:00, de Răzvan Zamfir, în News , ? cititori
Tomah Kahled, proprietarul rețelei Sir, vrea să facă un proiect rezidențial pe bulevardul Mărășești, care încalcă reglementările PUG

Irakianul Tomah Kahled, care deține rețeaua hotelieră Sir din București, vrea să dezvolte câteva sute de apartamente pe bulevardul Mărășești, pe un teren de 8.800 mp, cumpărat de firma Dib Com Inter, care aparține omului de afaceri, de la Energo-Reparații în 2017. Documentele cercetate de Puterea.ro indică faptul că proiectul, care va include 4 corpuri de clădire cu înălțimi cuprinse între 6 și 11 etaje, adică 24 – 39 de metri, încalcă atât reglementările PUG, cât și pe cele ale PUZ al zonei protejate.

Omul de afaceri a achiziționat terenul, pe care a funcționat în trecut Întreprinderea Energo-Reparații, în 2017. Același Tomah Kahled este proprietarul a patru hoteluri în Bucureşti şi al unui complex de magazine cu acelaşi nume în Militari. Proiectul, pentru care s-a depus anul trecut solicitare de aprobare a PUZ-ului, se află în apropierea Parcului Carol, lângă sediul Engie și peste drum de proiectul rezidențial Carol Park.

Documentele studiate de Puterea.ro indică faptul că proiectul pentru care s-a cerut aprobarea va avea un POT maxim de 65%, un CUT maxim de 3,9, deși și Planul Urbanistic General (PUG), dar și Planul Urbanistic Zonal al Zonei Protejate 25 (PUZ ZP 25) prevăd un POT de 60% și un CUT de 3,25.

Proiet rezidențial Mărășești

Ca un compromis oferit de dezvoltator, spațiile verzi vor reprezenta 30% din suprafața de 8.800 mp, adică circa 2.651 mp. De asemenea, primele trei corpuri de clădire, de 6 și 11 etaje vor înconjura o a patra de 7 etaje cu o terasă amenajată peisager pe acoperiș.

Celelalte proiecte ale lui Tomah Khaled

Omul de afaceri de naționalitate irakiană cu cetățenie română Tomah Kahled (58 de ani), proprietarul complexului comercial Sir și a patru hoteluri în București, a mai solicitat aprobarea PUZ-ului pentru un ansamblu rezidențial cu circa 200 de apartamente pe un teren de 14.000 mp de pe strada Cremenița din Sectorul 2, unde investitorul a mai dezvoltat până acum hotelul Sir Colentina, șapte vile și două blocuri cu 58 de apartamente.

Grupul Sir a fost înființat de Kahled în 1998, iar în vara lui 2018, acesta a lansat construcția primului său proiect rezidențial de anvergură, lângă complexul de birouri Timpuri Noi Square, dezvoltat de Vastint, divizia imobiliară a Ikea. Denumit Roka Residence, proiectul rezidențial cuprinde 223 de apartamente.

Proiectul de pe strada Cremenița prevede construcția a șapte clădiri cu cinci etaje și un total de circa 200 de unități locative, ce vor fi dezvoltate în două etape cu o investiție totală de circa 10 milioane de euro. Și acest proiect va fi dezvoltat prin compania Dib Com Inter SRL, deținută de Tomah Kahled.

Locuitorii zonei se opun proiectului dezvoltat de Khaled pe bulevardul Mărășești, inclusiv cei din Carol Park, care au și trimis observațiile și solicitările lor prin intermediul unei case de avocatură.