Testat pe câini, pisici, vulpi şi nurci: Serul rusesc anti-Covid pentru animale

Publicat: 31 mart. 2021, 23:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Testat pe câini, pisici, vulpi şi nurci: Serul rusesc anti-Covid pentru animale

Serul anti-Covid pentru animale, dezvoltat de Rusia, a fost testat pe câini, pisici, vulpi şi nurci. Testele au început în octombrie anul trecut.

Toate animalele care au primit vaccinul ar fi dezvoltat anticorpi la coronavirus, potrivit autorităţilor din Rusia, conform ph.news.yahoo.com. Totodată, încă de anul trecut autorităţile ruse au constatat că virusul ar putea fi transmis de la oameni la unele animale domestice.

Studiile au arătat şi că serul denumit Carnivac-Cov nu pune sănătatea animalelor în pericol. Imunitatea oferită ar fi de 6 luni, dar încă se fac cercetări în această privinţă.

Rusia se aşteaptă la solicitări pentru noul vaccin din partea crescătorilor de animale pentru blană din ţară, dar şi din Statele Unite şi Uniunea Europeană. Două cazuri de COVID-19 au fost înregistrate la pisici din Rusia, însă populaţia sa de nurci nu a fost afectată, potrivit Rosselkhoznadzor.

Dorința de a fi primii

Este deja arhicunoscut cazul nurcilor din Danemarca. Sacrificate după ce s-a ajuns la concluzia că o tulpină a virusului, care a fost transmisă de la oameni la nurci, a suferit mutaţii şi s-a răspândit înapoi la oameni.

Rusia a dezvoltat deja 3 vaccinuri anti-Covid pentru oameni. Niciunul nu a primit însă aprobare la nivel european. În altă ordine de idei, dar pe aceeași temă, Kremlinul și-a dorit mult ca Rusia să fie și prima țară care lansează un preparat similar pentru animale.